시간 제한메모리 제한제출정답맞힌 사람정답 비율
0.5 초 1024 MB25320518385.514%

문제

Няколко ученици са се наредили един след друг на опашка и чакат да започне тестване за ковид. Изведнъж идват още закъснели ученици, които се пререждат, като броят им е точно такъв, че застават по един между всеки двама на опашката. След време идват още закъснели ученици, които правят същото – пререждат се, като застават по един между всеки двама на опашката. Това се повтаря няколко пъти. Накрая, точно преди да започне тестването за ковид, в опашката има N ученици.

Напишете програма line, която намира колко най-малко ученици е възможно да е имало първоначално на опашката.

입력

От първия ред на стандартния вход се въвежда едно цяло число N, равно на броя на учениците, които са на опашката, точно преди да започне тестването за ковид.

출력

На първия ред на стандартния изход програмата трябва да изведе едно цяло число, равно на най-малкия брой ученици, които е възможно да са били първоначално на опашката.

제한

  • 1 < N < 10 000

예제 입력 1

29

예제 출력 1

8

예제 입력 2

4

예제 출력 2

4

예제 입력 3

5

예제 출력 3

2

예제 입력 4

7

예제 출력 4

4

힌트

Обяснение на пример 1: Учениците, които са дошли в последната група, са се разпределили точно по един между наредените. Понеже при опашка от 29 ученици, тези които са се вмъкнали са разпределени през един, броят на учениците преди това е бил 15 и последната група е била от 14 ученици. Така преди да дойде последната група, опашката е била от 15 ученици. Следва че предпоследната група се е състояла от 7 ученици. Преди те да дойдат на опашката е имало 8 ученици. Това е и първоначалния брой ученици, защото 8 ученици не е възможно да ги разделим на две групи, така че учениците от едната група да се вмъкнат по един между всяка двойка ученици от другата група.