시간 제한메모리 제한제출정답맞힌 사람정답 비율
1 초 1024 MB106660.000%

문제

Върху дъска са записани последователно N цели числа. Имаме два пула, които първоначално са поставени върху най-лявото и най-дясното число (т.е. върху числата с индекси 1 и N). Имаме право да местим кой да е от двата пула, спазвайки следните правила:

  • левият пул (този, който първоначално е на индекс 1) може да бъде местен само надясно (т.е. на индекси, които са по-големи от текущия му)
  • десният пул (този, който първоначално е на индекс N) може да бъде местен само наляво (т.е. на индекси, които са по-малки от текущия му)
  • пуловете могат да бъдат местени с по една от K на брой предварително зададени позиции
  • левият и десният пул не могат да стъпват на едно и също поле, както и не могат да се прескачат един друг (т.е. левият пул не може да бъде преместен на индекс по-голям или равен на този на десния, както и десният пул не може да бъде преместен на иднекс по-малък или равен на този на левия).

Имаме право да направим толкова ходове, колкото решим, стига да се спазват гореописаните правила.

Напишете програма maxsum, която изчислява каква е максималната сума, която може да бъде постигната местейки пуловете и събирайки числата, върху които стъпват пуловете, включително от първоначалните им позиции.

입력

На първия ред са записани числата N и K. На втория ред са записани N на брой цели числа, представляващи редицата, която е записана върху дъската. На третия ред са записани K на брой числа, представляващи възможните ходове (като брой позиции), с които могат да бъдат местени пуловете.

출력

Едно цяло число, равно на търсената максимална сума.

제한

  • 1 < N < 105
  • 1 < K < 103
  • всяко от числата, записани на дъската, е в интервала [−1000, 1000], а всеки от възможните K хода (брой позиции) е в интервала [0, N −1].

예제 입력 1

9 2
3 2 6 6 0 2 4 5 5
3 2

예제 출력 1

24

예제 입력 2

6 2
1 4 7 2 5 1
3 4

예제 출력 2

9