시간 제한메모리 제한제출정답맞힌 사람정답 비율
1 초 1024 MB643100.000%

문제

Mirko je kupio leksikografski uzlazno sortiran popis svih riječi duljine točno N koje se sastoje od prvih N slova engleske abecede u kojima se svako od tih slova pojavljuje točno jednom. Popis je složen tako da je u N redaka zapisana po jedna riječ. Npr. za N je 3 popis izgleda ovako {abc, acb, bac, bca, cab, cba}. Za razliku od prošlog zadatka, budući da se radi o engleskoj abecedi, u ovom zadatku znakovi L, N, i J nemaju poseban značaj.

Podsjetimo se da su dvije riječi leksikografski uzlazno sortirane ako riječ koja je zapisana prije počinje sa slovom koje je prije u abecedi od slova s kojim počinje druga riječ, a ako su prva slova jednaka, tada se gleda odnos drugog slova u riječi, itd.

Udaljenost dviju riječi definiramo kao razliku njihovih pozicija na popisu. Tako su riječi acb i bca udaljene 2, dok su riječi cba i abc udaljene za 5.

Za zadane dvije riječi s popisa, odredi njihovu udaljenost.

입력

U prvom retku nalazi se prirodan broj N (1 ≤ N ≤ 26), broj korištenih slova. Sljedeća dva retka sadrže po dvije riječi s popisa, riječ A i riječ B. Budući da su s popisa, obje riječi su duljine N, sastavljene su od prvih N malih slova engleske abecede i svako slovo se pojavljuje točno jednom. Ulazni podaci bit će takvi da će rješenje za njih uvijek biti manje od 264.

출력

Ispiši traženu udaljenost između riječi A i B.

예제 입력 1

3
abc
cab

예제 출력 1

4

예제 입력 2

4
dcba
bacd

예제 출력 2

17

예제 입력 3

16
abcdjklmnopefghi
ponmlkjihgfedcba

예제 출력 3

20922570114599

힌트

Pojašnjenje drugog test primjera: Popis izgleda ovako:

1-6: abcd, abdc, acbd, acdb, adbc, adcb,
7-12: bacd, badc, bcad, bcda, bdac, bdca,
13-18: cabd, cadb, cbad, cbda, cdab, cdba,
19-24: dabc, dacb, dbac, dbca, dcab, dcba

Jedna riječ se nalazi na poziciji 7, dok se druga riječ nalazi na poziciji 24. Razlika je 17.