시간 제한메모리 제한제출정답맞힌 사람정답 비율
1.5 초 1024 MB71114.286%

문제

Članovi povjerenstva jednog regionalnog ICPC natjecanja nisu uspjeli osigurati prikladne uvjete za natjecanje pa su odlučili timove rangirati leksikografski. Dakle, pobjednikom će biti proglašen tim čije je ime leksikografski najmanje.

Junakinja ovog zadatka, Etna, voditeljica je tima čiji identitet ćemo sakriti, ali dovoljno je reći da se radi o timu čije ime počinje slovom ‘Z’, što ga stavlja u prilično loš položaj. Nakon dugotrajnih rasprava s povjerenstvom, Etna se uspjela izboriti za nešto pravedniji način rangiranja timova. Nažalost, timovi će se i dalje rangirati leksikografski, ali će se promijeniti definicija leksikografskog poretka. Preciznije, povjerenstvo će nasumično odabrati neku permutaciju slova engleske abecede te će leksikografski poredak prirodno definirati pomoću te permutacije. Odnosno, poredak slova u permutaciji odgovarat će i njihovom leksikografskom poretku.

Etna je odmah izvadila svoj laptop i napisala program koji za svaki tim pronalazi neku permutaciju slova prema kojoj će upravo taj tim osvojiti natjecanje. Nažalost, program još ni dan danas nije završio s izvođenjem. Pomozite Etni i napišite efikasniji program iste funkcionalnosti.

입력

U prvom je retku prirodan broj N koji predstavlja broj timova koji sudjeluju na natjecanju.

U sljedećih su N redaka imena timova koji sudjeluju na natjecanju. Ime svakog tima sastoji se od jedne riječi koja se pak sastoji od malih slova engleske abecede. Naravno, imena timova međusobno su različita.

출력

Za svaki tim, redom kojim su navedeni u ulaznim podatcima, potrebno je u zaseban redak ispisati permutaciju slova engleske abecede prema kojoj će taj tim osvojiti natjecanje. Ako ne postoji nijedna takva permutacija, potrebno je ispisati rijec “nemoguce”, a ako postoji više takvih permutacija, dovoljno je ispisati bilo koju.

서브태스크

Neka je L zbroj duljina riječi svih N timova, a K broj različitih slova koja se pojavljuju u imenima svih timova.

번호배점제한
113

1 ≤ N ≤ 100, 1 ≤ L ≤ 10 000, 1 ≤ K ≤ 6

232

1 ≤ N ≤ 350, 1 ≤ L ≤ 10 000, 1 ≤ K ≤ 26

355

1 ≤ N ≤ 25 000, 1 ≤ L ≤ 1 000 000, 1 ≤ K ≤ 26

예제 입력 1

3
war
zag
wro

예제 출력 1

agorwzbcdefhijklmnpqstuvxy
agorzwbcdefhijklmnpqstuvxy
gorawzbcdefhijklmnpqstuvxy

예제 입력 2

3
b
ab
aa

예제 출력 2

bacdefghijklmnopqrstuvwxyz
nemoguce
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

예제 입력 3

7
bcada
dbaab
bbabc
ababb
aacdf
bcdff
baddb

예제 출력 3

cbadfeghijklmnopqrstuvwxyz
cdabfeghijklmnopqrstuvwxyz
bacdfeghijklmnopqrstuvwxyz
nemoguce
abcdfeghijklmnopqrstuvwxyz
cbdafeghijklmnopqrstuvwxyz
nemoguce

채점 및 기타 정보

  • 예제는 채점하지 않는다.