시간 제한메모리 제한제출정답맞힌 사람정답 비율
5 초 1024 MB2510840.000%

문제

IOI 2015 avgörs i Almaty, som ungefär betyder "äpplets fader". Olga bor i Almaty, och har en äppelodling med två rader träd. På varje rad finns det $N$ träd. Varje träd har ett visst antal mogna äpplen.

Olga börjar besöka trädet i det sydvästra hörnet (det längst till vänster på den undre raden), och plockar alla dessa äpplen. Sedan går hon till ett av de närmsta träden (i norr, öster, väster eller syd) och plockar dess äpplen.

Din uppgift är att beräkna, givet hur många äpplen som är på de olika träden, hur många äpplen Olga sammanlagt kan plocka om hon totalt hinner plocka äpplena från högst $K$ träd.

입력

Den första raden innehåller heltalen $N$ och $K$, separerade med ett blanksteg.

Nästa rad innehåller $N$ heltal - antalet äpplen på träden i den norra raden, listade från trädet längst till väst till det längst till öst.

Den tredje och sista raden innehåller också $N$ heltal - antalet äpplen på träden i den södra raden.

출력

Ditt program ska skriva ut ett heltal - antalet äpplen Olga hinner plocka.

제한

Gränserna i alla testfall är $1 \le N \le 15$ och $1 \le K \le 15$. Antalet äpplen på varje träd är mellan $0$ och $1000$.

예제 입력 1

2 2
7 3
6 4

예제 출력 1

13

힌트

I exemplet hinner hon bara plocka äpplena från två träd. Trädet hon börjar på har $6$ äpplen. Trädet till norr har $7$ äpplen, medan trädet direkt till öst bara har $4$ äpplen. Hon hinner därför som mest plocka $6 + 7 = 13$ äpplen.

출처

Olympiad > Swedish Olympiad in Informatics > 2015 > Online Qualification D번

  • 문제를 만든 사람: Pär Söderhjelm