시간 제한메모리 제한제출정답맞힌 사람정답 비율
1 초 1024 MB28214213354.508%

문제

Мечо Пух много обича мед! Затова той решава да посети своите приятели. Мечо Пух има 3 най-добри приятели: Заека, Бухала и Йори, като всеки от тях живее в отделна къща. Има пътеки между всеки две от къщите на приятелите (общо 3 пътеки). Дължината на пътеката между къщите на Заека и Бухала е а см, между къщите на Заека и Йори – b см и между къщите на Бухала и Йори е c см.

За да се радва на живота и да пее весели песни Мечо Пух, има нужда да яде мед n пъти на ден. Сега той е на гости на Заека и яде мед за първи път днес. Ако Пух не е ял необходимия брой пъти мед за деня, отива в дома на някой от другите двама свои приятели. Той избира една от двете пътеки, които излизат от къщата на приятеля, когото е посетил първо, и отива при втория приятел, като може да се връща по няколко пъти при всеки от приятелите си.

Мечо Пух не обича да се движи много. Той трябва да яде мед n пъти на ден, изминавайки възможно най-малко разстояние и тръгвайки от къщата на Заека.

Помогнете на Мечо Пух, като напишете програма honey, която намира минималното разстояние, което трябва да измине той.

입력

На стандартния вход се въвеждат четири цели числа, разделени с един интервал – n, a, b, c.

출력

На стандартния изход програмата трябва да изведе две цели числа - минималното разстояние, което Мечо Пух трябва да измине в метри и сантиметри. Първото показва колко метра, а второто – колко сантиметра ще измине. Двете числа са разделени с един интервал.

제한

  • 0 < n, a, b, c ≤ 100

예제 입력 1

3 2 3 1

예제 출력 1

0 3

예제 입력 2

9 100 56 80

예제 출력 2

4 48

힌트

Обяснение на пример 1: Мечо Пух яде за първи път при Заека, после при Бухала и за последен път при Йори. Така той изминава 2 + 1 = 3см ( 0 метра и 3 сантиметра).

출처

Olympiad > International Autumn Tournament in Informatics > 2017 > Group E 3번